Vyrazte do přírody, vezměte magnet a najděte si vlastní poklad. Magnet fishing je návykovou a dobrodružnou zábavou, která si získala příznivce po celém světě. Dnešní možnosti snadného nákupu silných magnetů otevírají dveře pro magnet fishing každému z nás. Proč jde o tolik zábavnou činnost?

Nikdy nevíte, co vlastně vylovíte

Na magnet fishingu je krásné to, že je nepředvídatelný. Nikdy dopředu nevíte, co z vody vytáhnete. Jestli dneska najdete na dně spadnou pětikorunu, nebo se vám podaří vytáhnout celý trezor. Právě moment překvapení, co to vlastně z vody taháte je úžasným okamžikem, kvůli kterému se této zábavě věnuje mnoho lidí.

Poklady i odpad

V neprůhledné vodě rybníků, řek a nejrůznějších nádrží toho na dně čeká spousta. Objevit zajímavé předměty však často stojí mnoho pokusů, během kterých nevytáhnete nic jiného, než starý odpad.

Magnety však přitahují kov, což znamená, že s těmito surovinami můžete navštívit výkup v nejbližším sběrném dvoře a třeba si i vyděláte pár korun, takže ani vytahování kovového odpadu není špatné. Minimálně pomáháte čistit koryto řeky či dno vodní nádrže od feromagnetického nepořádku.

Adrenalin a tajemství

Občas se výlov podaří a objevíte, starou zbraň, munici, trezor a podobně. Tehdy vaším tělem projede pořádná dávka adrenalinu, která se může ještě znásobit například při objevení nevybuchlého granátu. Magnet fishing je plný překvapení a nečekaných odhalení, na kterých si snadno vytvoříte závislost.

Stačí jen základní vybavení

Jestli chcete začít s magnet fishingem, jediným speciálním vybavením je magnet a pevné lano. To je celé. Zbytek tvoří běžné věci, které máte doma, nebo je nakoupíte v nejbližším obchodě. Na výběr přitom máte z několika druhů magnetů, takže si snadno vyberete typ, který nejvíce sedne vaší představě o lovení pokladu.